نتیجه گذاشتن باطری زیر شیشه خودرو و روی داشبورد

نتیجه گذاشتن باطری زیر شیشه خودرو و روی داشبورد

جلوگیری از انفجار باتری در خودرو

انفجار باتری در خودرو یکی از مشکلات مهم و درعین‌حال خطرناک خودروها در هنگام رانندگی است. اگر باتری بترکد، نه‌تنها به خود ماشین، بلکه به هر کسی که در نزدیکی آن ایستاده باشد آسیب وارد می‌کند. یکی از بهترین راه‌ها برای جلوگیری از ترکیدن باتری ماشین یا گوشی و یا هر چیز دیگری، بررسی و سرویس و نگهداری دوره‌ای از آن است. با این کار احتمال خطر انفجار باتری بسیار کاهش می‌یابد.

نگهداری نامناسب و تمیز نبودن باتری و کابل‌ها باعث برقراری اتصال کوتاه و ایجاد قوس الکتریکی می‌شود. گذاشتن گوشی موبایل روی داشبورد ماشین باعث جرقه و انفجار گوشی و در نهایت اتومبیل می شود. سطح الکترولیت‌ها همیشه باید به اندازه مناسب باشد تا خطر انفجار کاهش یابد.

علت انفجار باتری در خودرو چیست؟

یکی از متداول‌ترین دلایل ترکیدن باتری ماشین این است که گاز هیدروژنی که در طول چرخه شارژ شدن باتری تولید می‌شود در داخل محفظه جمع شده و با یک جرقه شعله‌ور می‌شود.

باتری‌های ۱۲ ولتی اسید- سرب، شش محفظه ۲ ولتی دارند که سلول نامیده می‌شود و حاوی شبکه‌ای از صفحات سرب غوطه‌ور در اسید سولفوریک است. از واکنش اسید با صفحات سربی و آب برق تولید می‌شود.

یکی از محصولات جانبی این فرایند، گاز هیدروژن است که به‌شدت قابل‌اشتعال است و آن‌قدر قدرتمند است که از آن برای تأمین انرژی موتورهای موشک استفاده می‌کنند. بنابراین اگر کوچکترین جرقه‌ای در نزدیکی هیدروژن باشد، انفجار رخ می‌دهد. حال بیایید ببینیم چه دلایلی بستر مناسب برای این انفجار را فراهم می‌کنند.

ایمنی خودرو در پارکینگ
بخوانید

نتیجه گذاشتن باطری زیر شیشه خودرو و روی داشبورد

وجود جرقه یا شعله از بیرون از ماشین

گاهی اصلا جرقه از درون ماشین نیست و ممکن است یک شعله یا جرقه در نزدیکی ماشین سبب انفجار گاز هیدروژن تولیدشده شوند. برای مثال، جرقه‌های استاتیک، شعله آتش، سیگار روشن، جرقه‌های ناشی از برخورد اجزای فلزی به پایانه‌های باتری که به اتصال کوتاه منجر می‌شوند، شل‌شدن اتصالات باتری و خوردگی کابل‌ها همگی می‌توانند گازهای قابل‌اشتعال جمع‌شده در باتری را منفجر کنند.

تابش مستقیم آفتاب (هوای گرم)

هوای گرم هم در این میان بی‌تأثیر نیست. شارژ باتری باعث تولید هیدروژن می‌شود و گرمای شدید هوا تولید هیدروژن را افزایش می‌دهد. البته تا زمانی که جرقه در نزدیکی آن وجود نداشته باشد، مشکلی ایجاد نمی‌شود، اما می‌دانیم که خود باتری یکی از منابع جرقه است. اگر هر مشکلی در سیستم باتری وجود داشته باشد می‌تواند بستر مناسب را در هوای گرم برای انفجار باتری فراهم کند.

خارج‌نشدن گاز هیدروژن از دریچه‌ها

سیستم باتری اسید-سرب به این صورت است که از طریق الکترولیز آب موجود در باتری، گاز هیدروژن تولید می‌کند. هر سلول باتری دریچه‌ای دارد که هیدروژن را پراکنده می‌کند تا درون محفظه باتری جمع نشود. به جز نقص در ساختار باتری و شارژ بیش‌ازحد آن که درباره‌اش صحبت کردیم، مسدودبودن دریچه‌های سلول هم می‌تواند باعث شود گاز هیدروژن به‌درستی خارج نشود. بنابراین وقتی که سلول باتری تحت فشار منبسط می‌شود، با کوچک‌ترین جرقه یا اتصال کوتاه منفجر خواهد شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن