مراقبت و نگهداری از باتری خودرو

مراقبت و نگهداری از باتری خودرو

مراقبت و نگهداری از باتری خودرو

وقتی صحبت از نگهداری باتری خودرو می شود، هرگز نباید خارج از دید یا خارج از ذهن شما باشد. مانند بسیاری از قسمت های دیگر یک وسیله نقلیه، برای اینکه بتواند آنطور که باید کار کند، به توجه، مراقبت و نگهداری  از باتری بیشتری نیاز دارد.

باتری های خودرو از باتری‌های قابل شارژ تشکیل شده اند که از دو نوع اسید و سرب می‌باشند و برای استارت زدن، روشنایی و تأمین برق دیگر لوازم الکتریکی خودروها از آن استفاده می‌شود.

باتری های اسیدی را به دو روش شارژ می کنند: تند و کند. شارژ کند و طولانی به دلیل آسیب کمتر به صفحات باتری، بهتر و ماندگارتر است.

باتری اگر به خوبی نگهداری شود بین 18 تا 20 ماه کارایی مفید دارد. اگر این زمان طی شده، در فصول سرد به دردسر خواهید افتاد؛ به فکر خرید باتری نو برای جایگزینی آن خواهید شد.

البته امروزه به دلیل مشکلات باتری‌های (اسیدی) از جمله خطرات ناشی از اسید باتری، استفاده از نوع خشک این نوع باتری‌ها در حال گسترش هستند همان باتری اتمی که در بازار رایج شده است.

باتری‌های اتومبیل‌های سواری و وانت بارها معمولاً از نوع ۱۲ ولتی و اتومبیل‌های سنگین از نوع ۲۴ ولتی هستند. باتری موتور سیکلت نیز با همین قابلیت ها در سایز و ابعاد کوچکتر می باشند.

مراقبت و نگهداری از باتری خودرو
مراقبت و نگهداری از باتری خودرو

در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک می کند تا مراقبت و نگهداری از باتری خودرو خود را در بهترین حالت ممکن نگه دارید:

1. هر چهار سال یکبار تغییر دهید

افزایش فروش خودرو در بازار چین
بخوانید

توصیه می شود هر باتری خودرو بعد از چهار سال تعویض شود و برای اطمینان از عملکرد صحیح خودرو مهم است که این کار را فراموش نکنید. هیچ چیز بدتر از قطع برق در وسط خیابان یا جاده نیست .
2. سطح اسید را بررسی کنید

شما باید سطح اسید باتری خود را هر 6 ماه یکبار بررسی کنید. مراقب طبقه بندی اسید باشید ، این امر زمانی اتفاق می افتد که باتری ها با شارژ زیر 80 درصد کار می کنند ، هرگز شارژ کامل دریافت نمی کنند یا تخلیه سطحی ندارند. اگر یک باتری طبقه ای دارید ، الکترولیت ها در پایین متمرکز می شوند و قسمت بالای آن گرسنه می مانند. اگر خودروی شما در مسافت های کوتاه با لوازم جانبی قدرتمند در حال حرکت است، باتری شما به ویژه در معرض خطر است.

3. آب را با دقت اضافه کنید

اگر متوجه شدید که سطح الکترولیت ها پایین است آنها را با آب مقطر پر کنید. هنگام انجام این کار مراقب باشید و فقط سلول آن را پر کنید تا صفحات را بپوشاند. حتما از یک قیف برای افزودن آب استفاده کنید زیرا به شما اجازه می دهد جریان را کنترل کنید تا بیرون نریزد. پس از بالا آمدن سطح آب، از شارژر باتری برای شارژ مجدد باتری استفاده کنید.

4. آزمایش بار باتری را انجام دهید

هر ماه می توانید آزمایش بار باتری را انجام دهید که می تواند توسط یک مکانیک انجام شود. این امر برای اطمینان از این است که دستگاه می تواند به درستی شارژ شود حتی در دمای انجماد.

افزایش بارندگی هشداری برای امدادگران امداد خودرو
بخوانید

5. باتری را تمیز کنید

اگر باتری شما را گرد و خاک فرا گیرد می تواند آسیب بزند. همچنین می تواند باعث خوردگی فلزات مجاور نیز شود بنابراین تمیز کردن بالای باتری و اطراف پایانه ها بسیار مهم است.
ترکیب جوش شیرین و آب مخصوصاً برای تمیز کردن خوردگی بسیار عالی است. با این حال، به عنوان یک قاعده کلی می خواهید برس را مرطوب و خیس کنید. همچنین باید مطمئن شوید که باتری را به طور کامل پاک کرده اید تا هیچ گونه بقایای جوش شیرین باقی نماند زیرا هم می تواند باعث خوردگی گرذد. مهم است که هنگام تمیز کردن باتری، هیچ مایعی از طریق درگاه های باتری وارد نشود.

6. کابل

مهم است که کابل های اتومبیل حرکت نکنند. بنابراین مطمئن شوید که آنها را محکم محکم بسته اید. این به ایمن نگه داشتن همه چیز کمک می کند.

7. ماشین خود را برای مدت طولانی ترک نکنید

اگر ماشین خود را بدون رانندگی طولانی مدت رها کرده اید، اشتباه است باتری به مرور خالی می شود. توصیه می کنیم حداقل هر سه روز یکبار با وسیله نقلیه خود رانندگی کنید.

8. باتری را گرم نگه دارید

هوای سرد زمستان برای باتری شما مضر است بنابراین مهم است که سعی کنید آن را در زمستان گرم نگه دارید. در این صورت موتور یا بخاری باتری باعث می شود تا خودرو در سرما زودتر کار کنند. آنها نه تنها راه اندازی باتری را آسان می کنند بلکه به حداقل رساندن توان مصرفی نیز کمک می کنند.

9. بیش از حد شارژ نکنید

معاینه فنی رایگان موتورسیکلت در تهران
بخوانید

اگر باتری خود را به صورت دستی شارژ می کنید ضروری است بدانبد که بیش از حد آن را نباید شارژ کرد زیرا این می تواند منجر به آسیب شود. هر نیم ساعت یکبار باتری را بررسی کنید تا ببینید چگونه و تا چه حد پیشرفت می کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن