فناوری خودروهای جدید
این روزها تکنولوژی در صنعت خودروسازی به سرعت در حال پیشرفت است. قابلیت های بسیار زیاد و کاربردی به کار گرفته شده است و به نوعی این فناوری خودروها تاثیری شگرف در صنعت خودروسازی دارد. با گذر زمان، خودروها به دستگاههای بزرگ هوشمند تبدیل میشوند و رانندگیها آسان و درصد تصادفات جادهای کاهش مییابد.
در این مطلب، لیستی از مهمترین فناوری های خودرویی آمده است، فناوری هایی که اگر نبودند، دنیای خودرویی ما بسیار متفاوت بود.
مسیریاب GPS
GPS خودرو تکنولوژی است که توانسته در بازار جایگاه خود را به دست آورد. ردیاب یا جی پی اس خودرو دستگاهی کوچک و کاربردی است. که در اتومبیل نصب میشود و به مالک ماشین اجازه میدهد در هر زمان اطلاعات کاملی از دارایی خود داشته باشد. کاربر می تواند با نصب جی پی اس خودرو از وضعیت فعلی و حتی گذشته ی خودرو خود اطلاع داشته باشد و خودرو خود را از راه دور ردیابی کند.
در اوایل دهه 70 میلادی، این آپشن معرفی شد که البته با GPS های امروزی بسیار متفاوت بود. در آن زمان به دلیل محدودیت امکانات، هر کدام از این آپشنها سنگین و جاگیر بود. کمپانی هوندا در اوایل دهه 80، سعی داشت ماشینی با این قابلیت ارائه دهد اما در نهایت، کمپانی محبوب تویوتا موفق شد در سال 1986، مدل Toyota Soarer را با GPS وارد بازار ژاپن کند.
میتوانید در این باره، مقاله ردیاب (GPS) خودرو چیست را مطالعه فرمایید.
تکنولوژی خودران
قدمهای بسیاری در راستای همه گیر شدن تکنولوژی خودران برداشته شده است. در حالی که بسیاری از شرکتها در حال آزمایش این تکنولوژی در جادهها هستند، هنوز تا رایج شدن آن راه زیادی مانده است. در حال حاضر بسیاری از مدلها مانند BMW, شرکت گوگل و مرسدس بنز و… مجهز به تکنولوژی نیمه خودران هستند.
این سیستم شامل سنسورهای ترمز اتوماتیک، سنسور راندن بین خطوط، جهتیابی از طریق تشخیص نقاط کور، دوربینهای تعبیه شده در عقب و جلوی خودرو، سیستم کروز کنترل و قابلیت پارک خودکار میشود. این مدل تکنولوژی به منظور کاهش خطای انسانی شامل تصادفات و … ، تردد کمتر خودروها و جبران نبود جای پارک طراحی شده است.
برای مطالعه بیشتر در این مورد مقاله خودروهای بدون سرنشین را مطالعه کنید.
هوش مصنوعی
الگوریتمهای (Artificial Intelligence) AI و (Machine Learning) ML نقش خیلی زیادی در آینده صنعت فناوری خودروها دارد. و استفاده از آنها در ساخت مدلهای جدید، هر روز رایجتر میشود. شرکتهای بسیاری هستند که با استفاده از این الگوریتمهای کارآمد، تنظیمات خودرو و استفاده از انواع اپلیکیشنها را آسان تر میکنند. این سیستم همچنین میتواند با استفاده از سنسورهایی مخصوص، راننده را از نیاز خودرو به خدمات مکانیکی مطلع کند. با در نظر گرفتن شرایط کلی، این فناوری عملکرد خودرو را بررسی کرده و راننده را از خطرهای احتمالی با خبر میسازد.
چراغ جلو هوشمند
فناوری خودروها به جایی رسیده است که چراغ جلو را هوشمندسازی کنند. اساس طراحی و تولید چراغ جلو هوشمند عدم ایجاد اختلال در دید راننده خودرویی است که از روبرو به سمت شما میآید. این چراغها با استفاده از هوش مصنوعی به نحوی نور را در روبروی خودرو منتشر میکنند که نقاط کور جاده روشن شده و در عین حال در دید راننده جلویی اختلال ایجاد نشود. این فناور به صورتی است که با کمک چراغ جلو هوشمند با تغییر زاویه جاده نیز نور چراغ تغییر یافته و راننده دید کاملتری را نسبت به جاده پیدا میکند.
طول و شدت نور ارائه شده به کمک این چراغها بسته به شرایط جاده و وضعیت آبوهوایی تغییر میکند و بدین ترتیب راننده به راحتی میتواند جزئیات جاده و موانع را حتی در طول شب تشخیص دهد. این فناوری برای اولین بار در پرچمدار ۲۰۱۳ شرکت خودروسازی آئودی یعنی ماتریس LED مورد استفاده قرار گرفت و از آن زمان تاکنون در برخی از خودروهای تولیدی بیامو، مرسدسبنز، فولکسواگن و ولوو از این تکنولوژی استفاده میشود.