رانندگی-با-باک-خالی

عواقب رانندگی با باک خالی

رانندگی با باک خالی

همان‌ طور که دیدن آمپر بنزین در نقطه فول لذت‌ بخش است، روشن شدن چراغ بنزین می‌ تواند استرس‌ زا باشد. و هم چنین رانندگی با باک خالی نیز ضرر سنگین مالی را نیز در بر دارد. به‌ خصوص اگر در میانه مسیری طولانی در جاده یا ترافیک در حال رانندگی باشید. نکته مهم این است که روشن شدن چراغ بنزین هنگام رانندگی اصلاً موضوع کم‌ اهمیتی نیست. چراغی که نشان از خالی شدن باک بنزین دارد و هشدار می‌ دهد که  باید هر چه سریعتر خود را به نزدیک‌ ترین پمپ ‌بنزین برسانید.

آسیب های رانندگی با باک خالی

در صورتی که باک اتومبیل شما خالی شده و شما همچنان با آن رانندگی می‌ کنید بهتر است بدانید که عواقب رانندگی با باک خالی برای شما کم هزینه نخواهد بود. فرقی نمی‌ کند که شما مجبور هستید با باک خالی رانندگی کنید یا این‌ که تمایل به این کار دارید در هر صورت به خودروی شما آسیب می رسد. در این بخش به چند مورد از این آسیب ها اشاره خواهیم کرد.

۱. خرابی و فرسودگی پمپ بنزین اتومبیل هنگام رانندگی با باک خالی

پمپ بنزین اتومبیل توسط همین سوخت در هنگام کار و گردش خنک می‌ شود. به علاوه وجود بنزین در باک باعث روان‌ تر شدن عملکرد پمپ خواهد شد. حال اگر بنزین کافی درون باک نباشد و گردش بنزین از باک به درون پمپ صورت نگیرد عمل خنک سازی و روان شدن به خوبی انجام نخواد گرفت. این کار باعث داغ شدن و فشار آمدن به پمپ می‌ شود که ادامه آن می‌ تواند خرابی پمپ بنزین را به دنبال داشته باشد، این را می‌ توان به عنوان اولین بخش از عواقب رانندگی با باک خالی در نظر داشت.

دلایل کاهش شتاب خودرو
بخوانید

رانندگی-با-باک-خالی1

۲. رسوبات درون پمپ بنزین اتومبیل

همه سوخت‌ها از جمله بنزین دارای مقادیری آلاینده هستند که به صورت رسوب یا لجن درون کف مخزن بنزین باقی می‌مانند. حال اگر عادت دارید تا بدون بنزین رانندگی کنید بهتر است بدانید در صورتی که باک خالی شود پمپ بنزین این رسوبات و لجن را به درون خود می‌کشد. این اتفاق علاوه بر خرابی پمپ خرابی قسمت‌هایی از موتور اتومبیل مانند انژکتور و فیلتر سوخت را هم با خود به دنبال خواهد داشت. عواقب رانندگی با باک خالی در چنین شرایطی برای مالک خودرو پر هزینه خواهد بود.

۳. هوا گرفتگی

اگر باک بنزین خالی باشد باعث می‌ شود که هوا به درون آن پمپاژ شود. و مشکلاتی را برای پمپ بنزین خودرو یا موتور به وجود می آورد. به همین علت در صورتی که احساس کردید باک شما دچار هوا گرفتگی شده بهتر است هرچه سریعتر اقدام به هواگیری آن نمایید تا عواقب رانندگی با باک خالی برای ایمنی اتومبیل شما مشکل ساز نباشد.

۴. خرابی مبدل کاتالیزور

در صورتی که بنزین به اندازه کافی به موتور اتومبیل نرسد عمل احتراق به خوبی انجام نمی‌ شود. و این عمل می‌ تواند مبدل کاتالیزور که درون اگزوز قرار گرفته است را خراب کند. لازم به ذکر است که هزینه تعمیر یا تعویض این بخش بالا خواهد بود.

۵. از کار ایستادن خودرو

اما در نهایت خودرو بدون بنزین نمی‌ تواند به مسیر خود ادامه دهد. و در نهایت بعد از به اتمام رسیدن بنزین از کار می افتد. اگر در یک جاده شلوغ و درون سطح شهر باشید می‌ تواند برای شما مشکل‌ ساز باشد.

هاچ بک جذاب سوزوکی به ایران رسید / رقیب وارداتی برای پژو ۲۰۷
بخوانید

رانندگی-با-باک-خالی2

در صورتی که مجبور باشیم با باک خالی رانندگی کنیم چه کارهایی را برای کمتر شدن آسیب باید انجام دهیم؟

بعضا در جاده‌ های خارج از شهر در حال حرکت هستیم و فاصله تا پمپ بنزین زیاد است به این ترتیب مجبوریم که تا رسیدن به یک جایگاه سوخت بدون وجود بنزین درون باک به رانندگی خود ادامه دهیم. هر چند که رانندگی بدون بنزین با اتومبیل‌ های مختلف متفاوت است. و هر خودرویی با توجه به شرایط و ساخت آن مسافت متفاوتی را می‌ تواند بدون بنزین به حرکت خود ادامه دهد، اما می‌ توان یک سری از کارها در زمان به اتمام رسیدن بنزین انجام داد. که آسیب های رانندگی با باک خالی به حداقل برسد و در عین حال اتومبیل هم دیرتر متوقف شود. به نکات زیر دقت کنید:

  •  باید سرعت خود را روی ۶۵ تا ۸۰ کیلومتر بر ساعت تنظیم کنیم و سعی در آن داشته باشیم که سرعت ماشین را به صورت ثابت نگهداریم.
  • بهتر است که دور موتور خودرو را روی ۲ تا ۳ هزار دور در دقیقه تنظیم کنید.
  • به صورت ناگهانی ترمز نگیریم و همچنین از شتاب دهی بی‌ مورد جلوگیر کنید.
  • برای جلوگیری از اثر باد بر روی سرعت خودرو پنجره ها را به طور کامل ببندید.
  • در صورتی که موبایل خود را به شارژ زده‌ اید آن را جدا کنید و سایر تجهیزات الکترونیکی اتومبیل را هم خاموش کنید.
  • بهتر است باد لاستیک‌ها را بررسی نمایید. زیرا در صورتی که باد لاستیک کم یا نامیزان باشد، موجب افزایش مصرف سوخت می‌ شود.
  •  اگر مجبور شدید جایی توقف کنید بهتر است که اتومبیل را خاموش نمایید.
10 نوع صدای ماشین و عیب‌یابی از روی آنها
بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا
به بالای صفحه بردن